PetraNyqvist Hemulointia näkinkengän kokoisella saarella.

Kaikki blogit puheenaiheesta Juhannus

Juhannustaikaa!

"Unelmiq täynnä on kesäinen yö, vain airojen lapa vettä lyö. Ystävät kuunnelkaa hiljaisuutta, siitä saatte voimaa, virtaa uutta"

 

Satoi tai paistoi, nautitaan keskikesän juhlasta ja Suomen suvesta. Ihanaa juhannusta!

Sanan valta

Luin Kalevalan läpi alusta loppuun, ja vaikka Kalevalan päivästä on jo aikaa, miksipä en julkaisisi blogikirjoitusta aiheesta juhannuksenakin, eihän se ole kuin yksi monista kristinuskon omimista pakanallisista juhlapäivistä. Motiivi: sain päähäni idean etsiä sieltä sanontoja, jotka ovat jääneet elämään ja ovat joko sellaisenaan tai muuttuneina yhä tunnistettavissa ja käytössä. Minua tämä läpikäynti kiehtoi, kuten kiehtoo Kalevalakin. Hieman samantapainen tunne on tullut lukiessani kypsällä iällä uudestaan muitakin klassikkoteoksia. Väistämättä tulee mieleen esimerkiksi, että A.

Suomalaisista drinkeistä espanjaksi

Sitä muka kun edellisen postauksen alle ilmestyi kommentteja, olen etsinyt tietoa erilaisista juomista ja kirjoittanut espanjaksi. Tein listan suomalaisista juomaklassikoista.

Sininen perunankukka

Perunan kukkiessa hyvää juhlavaa juhannusta kaikille!

 

https://

 

Suomalainen Juhannus on parasta!

Rakkauden juhla

Kauan, hyvin kauan sitten erässä keskustelukerhossa kysyin, mitä Suomessa on tapana tehdä juhannuksena.

- Mennään saunaan, uidaan, matkustellaan, sukuloidaan syödään hyvin, jne. Sitten yksi keskustelijoista sanoi:  ”Rakastellaan”.

Juhannus on siis myös rakkauden juhla. Puhutaan siis rakkaudesta ja juhannuksesta, mutta ei sellaisesta suorasta rakkauden osoituksesta vaan siitä kuinka rakkaus ja luonto kulkevat käsikynkässä ja kuinka suomalaiset heittäytyvät romanttisiksi vaikkapa nimeämällä kukkia.

Keskikesän sää koettelee suomalaisia, turisteja ja maahanmuuttajia

Juhannussää on joskus valtava pettymys niin kuin tällä kertaa täällä pohjan perillä raukoilla rajoilla. Juhannuksen ilmat eivät ole suomalaisille pikku juttu. Joulua vietetään lämmitetyissä tiloissa, mutta juhannuksena kuuluu kulkea luonnossa. Tällä kertaa lämpöä on jotain 10 astetta, taivas on vahvassa pilvessä, sataa melkein räntää.

   Sääliksi käy Suomen kansaa, jolle lempeä juhannusyö on harras, melkein uskonnollinen asia.

Julkaise syötteitä